Potkulaudat nopeasti ilman toimituskuluja! Hyödynnä ammattilaisten vinkit ja asiantuntemus!Ravuutus

Koiran juoksuttaminen pyörän/potkulaudan sivulla (Ravuutus)

Koiraa voi myös juoksuttaa polkupyörän- tai potkulaudan sivulla, jolloin koiran ei ole tarkoitus vetää valjaissa vaan ravata sivulla.  Tämä on oivallinen kuntoilumuoto kaikille koirille ja hyvä ulkoiluvaihtoehto koiralle joka ei ole innokas vetämään valjaissa.  Ravuutus on hyvää ja tärkeää peruskuntoharjoittelua valjakkokoirille.

Pitkillä rauhallisilla ravilenkeillä hankitaan koiralle hyvä aerobinen pohja vauhdikkaita vetoharjoituksia ajatellen. Hyvässä kunnossa olevat ravilihakset myös tasapainottavat koiran lihaksistoa kestämään kovia laukkaharjoituksia ja vedätystä.

Ravilenkeillä vauhdit liikkuvat isoilla ja keskikokoisilla kilpakoirilla 12-20km/h. Lenkin kesto pääsääntöisesti 45min-1,5h Mutta näihin vaikuttavat vuodenaika, lämpötila ja missä kunnossa koira on. Kotikoiralla kesto ja vauhdit voivat olla paljon maltillisempia.

Mitä varusteita tarvitaan sivulla ravuutukseen?

Polkupyörä tai potkulauta.
Tukeva ja vakaa kulkuinen polkupyörä tai potkulauta ovat parhaat vaihtoehdot ravilenkin kulkupeleiksi. Ne täytyy toki varustella myös asianmukaisesti ravivarustuksella jotta homma toimii. Hyvä laite ravuutukseen on myös sähkökäyttöinen Kickbike eCruise. Sillä saa kaikista laitteista parhaiten kontrolloitua koiraa ja pidettyä joka maastokohdassa tasaisen vauhdin.

Koiravetoadapteri Combi PLUS
Sivulla ravuutukseen tarvitset Combi PLUS koiranjuoksutusadapterin jonka voi lukita sivu asentoon kummalle puolelle haluaa. Combi PLUS mallissa on vahva jousi joka myötäilee koiran liikkeitä. Muut adapteri mallit eivät sovellu koiran ravuuttamiseen. Combi mallilla voi toki myös vedättää kun jousen kääntää etuasentoon, eli kyseessä adaptereista monipuolisin.

Raviliina
Lyhyt raviliina on onnistuneen ravilenkin edellytys. Liina säädetään koirakohtaisesti siten, että se estää koiran pääsyn eturenkaan etupuolelle. Suunniteltu toimimaan yhdessä Combi PLUS adapterin kanssa.

Kuristamaton kaulapanta tai talutus valjaat
Ravuutuksessa koira kiinnitetään raviliinaan kuristamattomasta kaulapannasta tai vaihtoehtoisesti lyhyistä talutus valjaista. Kokeilemalla selviää kumpi on omalle koiralle parempi vaihtoehto. Vetämiseen tarkoitettua valjasta ei tule käyttää ravuutuksessa.

Kypärä
Kypärä on aina tärkeää olla päässä, kun koiran kanssa pyöräillään- tai potkulautaillaan.

Muut varusteet ravuutukseen Ravilenkille on syytä muistaa ottaa mukaan juomapullo josta koiralle voi antaa välijuottona vesitilkan esim. 15min välein.  Tietyillä keleillä ja alustoilla koiralle on hyvä laittaa tossut suojaamaan anturoita. Myös talutushihna on hyvä pitää mukana, jotta koiraa voi tarpeen vaatiessa talutella mahdollisilla tauoilla. Mikäli koiralla on kova taipumus pyrkiä lähelle eturengasta voi Kainpon Turvaviiksi antaa tähän ongelmaan hyvän avun!

Ravuutuksella tehdään kuntopohja kaikille koirille lajista riippumatta!