Potkulaudat nopeasti ilman toimituskuluja! Hyödynnä ammattilaisten vinkit ja asiantuntemus!


Potkulautailu koiran kanssa (DS 1-2)

Koirapotkulautailussa koira tai koirat ovat kytkettynä valjaista potkulautaan joustavalla vetoliinalla.

Potkulautailu on tehokasta liikuntaa urheilijalle ja koiralle.  Tämän lajin aloittaminen on myös helppoa ja turvallista.  Ollaan lähempänä maata ja nopeudet eivät ole aivan niin suuria kuin esim. koirapyöräilyssä.

Huipputasolla koiran ja urheilijan on oltava kunnossa, sekä ohjaajalla hyvä ajotaito ja potkutekniikat hallussa. 

Huippunopeudet nousevat yli 40 kilometriin tunnissa ja keskinopeudetkin pyörivät tätä nykyä lähes 35km/h tunnissa. Yhden koiran luokassa (DS1) naisille ja miehille on omat sarjat. Kahden koiran luokassa (DS2) naiset ja miehet kilpailevat samassa sarjassa. Kilpailtava matka kilpailuissa n. 4-6km

Mitä varusteita tarvitaan koiran kanssa potkulautailuun?

Potkulauta
Maastokäyttöön tarkoitettu potkulauta on paras vaihtoehto koiran kanssa harrastamiseen. Jarrut pitää olla riittävän tehokkaat ja renkaat riittävän leveät. Kilpailusäännöt sanovat, että potkulaudassa/kärryssä on oltava tehokas jarru jokaisessa pyörässä ja renkaiden vähimmäishalkaisija on 30cm eli 12” tuumaa. Nykyään nopeimmissa kilpapotkulaudoissa renkaat ovat edessä ja takana 29” kuten polkupyörissäkin.

Koiravetoadapteri
Koiravetoadapterin ehkäisee vetoliinan sotkeutumista eturenkaaseen.  Mallista riippuen adapteri joko pitää löystyneen liinan vaakatasossa tai nostaa liinaa ylöspäin vauhdin hidastuessa, jolloin ajajan reaktioaika koiran liikkeille pitenee. Valittavana on useita vaihtoehtoja käyttötarkoituksen ja pyörän mallin mukaan.

Vetoliina
Koirapotkulautailussa tulee olla joustava vetoliina, joka vähentää nykäisyjä ja tekee harrastuksesta miellyttävän sinulle ja koiralle. Täyteen mittaan venytetyn vetoliinan pituus on lajissa hyvä olla n. 3m. Valittavana on yhden koiran- ja kahden koiran liinat koiramäärän mukaan. Virallisissa kilpailuissa vetoliinan pituus ei saa ylittää kolmea metriä.  Pituus mitataan koiran takaosasta potkulaudan tai kärryn etuakseliin.

Valjaat
Koiralla tulee olla vetämiseen suunniteltu vetovaljas, joka tarjoaa koiralle vapauden liikkua jättäen hengitystiet vapaiksi.

Seisinki
Kahden koiran kanssa vedettäessä on kaulapantojen väliin hyvä laittaa seisinki. Silloin koirat pysyvät lähempänä toisiaan eivät kierrä esim. puuta eri puolilta. Kilpailuissa (DS2 luokassa) seisinki on pakollinen varuste.

Kypärä
Virallisesti hyväksytty kypärä on pakollinen varuste koirapotkulautailussa.

Muut varusteet koirapotkulautailuun
Urheilijalla ajolasit ovat kypärän ohella ehdoton varuste. Koiran tassuista lentää ajoittain yllättävän paljon hiekkaa ja kiviä. Myös pitävä pohjaiset kengät parantavat potkun pitoa ja helpottavat astinlaudalla pysymistä. Tietyillä keleillä ja alustoilla koiralle on hyvä laittaa tossut suojaamaan anturoita.

Käyttämällä varusteita jotka on kehitetty pyöräilyyn/koirapyöräilyyn niin voit turvallisesti keskittyä nauttimaan itse lajista koirasi kanssa.