Potkulaudat nopeasti ilman toimituskuluja! Hyödynnä ammattilaisten vinkit ja asiantuntemus!


Potkukelkkailu koiran kanssa

Koirapotkukelkkailussa koira tai koirat ovat kytkettynä valjaista potkukelkkaan joustavan kelkkaliinan välityksellä.

Potkukelkkailu on tehokasta liikuntaa urheilijalle ja koiralle.  Kelkkailu on talvilajeista helpoin ja turvallisin harrastaa ja edullinen aloittaa. Harrastamiseen ei tarvitse myöskään ajettua hiihtolatua, koska kelkka kulkee mainiosti myös lumisilla pikkuteillä.

Potkukelkka on rekeä paljon kevyempi ja on siinäkin suhteessa järkevä valinta, jos käytettävissä on yksi tai korkeintaan kaksi koiraa. Potkukelkalla voi tehdä halutessa lenkkiä myös ilman koiraa johon reki ei taas sovellu. Hiljaisemmissa vauhdeissa potkukelkka on myös huomattavasti rekeä helpompi ohjata ja hallita.

Koirapotkukelkkailu on mainio harrastus, mutta siinä voi myös kilpailla. 
Käytännössä kilpaillaan yhden koiran rekiluokassa, joka useimmissa talvikisoissa on harrasteluokkana.  Kilpailuluokan lyhenne on SP1.  Kilpailumatka n. 2-4km

Mitä varusteita tarvitaan koiran kanssa potkukelkkailuun?

Potkukelkka
Oikea väline koiran kanssa potkukelkkailuun on metallirunkoinen potkukelkka, joka on varustettu riittävän tehokkaalla jarrulla ja muovisilla liuku- tai hankijalaksilla. Käytännössä vaihtoehtoja ovat Kickspark MAX tai koirakäyttöön kehitetty Esla Adventure. Molempia on saatavilla täydellisellä koiravarustepaketilla.

Vetoliina
Koirapotkukelkkailussa tulee olla joustava vetoliina, joka vähentää nykäisyjä ja tekee harrastuksesta miellyttävän sinulle ja koiralle. Täyteen mittaan venytetyn vetoliinan pituus on lajissa hyvä olla n. 3m. Valittavana on yhden koiran- ja kahden koiran liinat koiramäärän mukaan.

Valjaat
Koiralla tulee olla vetämiseen suunniteltu vetovaljas, joka tarjoaa koiralle vapauden liikkua jättäen hengitystiet vapaiksi.

Seisinki
Kahden koiran kanssa vedettäessä on kaulapantojen väliin hyvä laittaa seisinki. Silloin koirat pysyvät lähempänä toisiaan eivät kierrä esim. puuta eri puolilta.

Kypärä
Virallisesti hyväksytty kypärä on suositeltava varuste myös talvipotkimisessa. ja kilpailuissa pakollinen varuste.

Muut varusteet koirapotkukelkkailuun
Urheilijalla hiihtolasit ovat ovat järkevä varuste suojaamaan silmiä koiran tassuista sinkoavilta lumipaakuilta ja viimalta. Nastakengät tai hyvät liukuesteet (Sparkkoset) ovat myös tärkeä varuste. Kilpailuissa on sallittua käyttää ainoastaan alle 2mm nastoilla varustettuja nastakenkiä. Tietyillä keleillä ja alustoilla koiralle on hyvä laittaa tossut suojaamaan anturoita.

Käyttämällä varusteita jotka on kehitetty koirakelkkailuun, voit turvallisesti keskittyä nauttimaan itse lajista koirasi kanssa.