Potkulaudat nopeasti ilman toimituskuluja! Hyödynnä ammattilaisten vinkit ja asiantuntemus!


Koirapyöräily (DB)

Koirapyöräilyssä koira on kytkettynä valjaista polkupyörään joustavalla vetoliinalla. 

Koirapyöräily on hyvä tapa stimuloida koirasi liikunnantarvetta. 
Koirille on luonnollista olla aktiivisia. 
Treenaaminen ennaltaehkäisee myös ylipainon muodostumista ja edistää hyvinvointia. 

Huipputasolla koirapyöräily vaatii koiralta ja urheilijalta hyviä kestävyys ja nopeusominaisuuksia. Lisäksi laji vaatii tarkkaa ajosilmää ja pyörän, sekä koiran hallintaa. Myös tilanteiden ennakointi näyttelee isoa roolia kun koiran kanssa mennään kovaa. Huippukoiran on oltava tässä lajissa erityisen nopea ja myös niin kestävä, että pyöräiltävästä matkasta selviää. Urheilijan fysiikka vaikuttaa lopputulokseen myös enemmin kuin esim. DS luokissa. Koirapyöräilyssä huippunopeus nousee yli 40 kilometriin tunnissa ja keskinopeudetkin ovat lähelle sitä. Lajissa on miehille ja naisille omat kilpailuluokat. (DBM1 ja DBW1) Kilpailtava matka tavallisimmin n. 5-10km.

Mitä varusteita tarvitaan koirapyöräilyyn?

Polkupyörä 
Paras lähtökohta lajiin on toimiva maastopyörä. Jarrut täytyvät olla riittävän tehokkaat ja vaihteiden on syytä toimia moitteetta. Kilpailusäännöt sanovat polkupyörästä, että molemmissa pyörissä on oltava toimivat jarrut, mutta muutoin polkupyörää ei ole tarkemmin määritelty.

Koiranvetoadapteri
Koiravetoadapterin ehkäisee vetoliinan sotkeutumista eturenkaaseen.  Mallista riippuen adapteri joko pitää löystyneen liinan vaakatasossa tai nostaa liinaa ylöspäin vauhdin hidastuessa, jolloin ajajan reaktioaika koiran liikkeille pitenee. Valittavana on useita vaihtoehtoja käyttötarkoituksen ja pyörän mallin mukaan.

Vetoliina
Koirapyöräilyssä tulee olla joustava vetoliina, joka vähentää nykäisyjä ja tekee harrastuksesta miellyttävän sinulle ja koiralle. Täyteen mittaan venytetyn vetoliinan pituus on koirapyöräilyssä hyvä olla n. 3m. Valittavana on yhden koiran- ja kahden koiran liinat koiramäärän mukaan. Virallisissa kilpailuissa vetoliinan pituus ei saa ylittää kolmea metriä.  Pituus mitataan koiran takaosasta polkupyörän etuakseliin.

Valjaat
Koiralla tulee olla vetämiseen suunniteltu vetovaljas, joka tarjoaa koiralle vapauden liikkua jättäen hengitystiet vapaiksi.

Kypärä
Virallisesti hyväksytty kypärä on pakollinen varuste koirapyöräilyssä.

Muut varusteet koirapyöräilyyn
Urheilijalla ajolasit ovat kypärän ohella ehdoton varuste.  Koiran tassuista lentää ajoittain yllättävän paljon hiekkaa ja kiviä. Myös muita tavalliseen pyöräilyyn käytettäviä varusteita suositellaan käytettävän. Tietyillä keleillä ja alustoilla koiralle on hyvä laittaa tossut suojaamaan anturoita.

Kun käytät varusteita, jotka ovat kehitetty pyöräilyyn/koirapyöräilyyn niin voit turvallisesti keskittyä nauttimaan itse lajista koirasi kanssa.