Potkulaudat nopeasti ilman toimituskuluja! Hyödynnä ammattilaisten vinkit ja asiantuntemus!


Jalanvaihtotekniikat

Oleellinen osa hyvää potkutekniikkaa ovat turvalliset ja sujuvat jalanvaihdot. 
Silloin kun jalanvaihto on hallussa, se sujuu niin vaivattomasti, ettei siihen tarvitse enää keskittyä vaan ajatukset, sekä voimat voi käyttää ympäristön ja muun liikenteen tarkkailuun.  

Jalanvaihdon tulee tapahtua ennen kuin tukijalka (astinlaudan päällä oleva jalka) väsyy. Tasaisella sopiva jalanvaihtoväli on 5-10 potkua ja nousussa 2-5 potkua.

Pääsääntö on, että mieluummin jalanvaihto liian tiheään kuin liian harvoin.

Perus jalanvaihtotekniikoita on kolme samoin kuin potkutekniikoitakin.

-Pyörähdystekniikka 

-Heilahdustekniikka 

-Jyrkän ylämäen hyppyvaihto 

Pyörähdystekniikka

Tämä on tekniikoista turvallisin ja aloittelijan kannattaa ilman muuta opetella alkuun tämä tekniikka kuntoon. 
Myös kokeneella potkijalla tämä on pääsääntöinen jalanvaihtotekniikka mentiin sitten harjoituksessa tai kilpailussa.

Toteutus tapahtuu siten, että käännetään kantapään varassa, astinlaudan päällä olevan jalan jalkaterä reilusti ulospäin. 
Tämän jälkeen asetetaan potkujalka varpaat edellä käännetyn jalan etupuolelle ja sitten käännetään jalka astinlaudan suuntaiseksi. Tyypillisin virhe syntyy siitä, ettei tukijalkaa käännetä riittävän reilusti ulospäin jolloin toinen jalka ei tahdo mahtua sen etupuolelle ja astinlauta rupeaa tuntumaan ahtaalta. 

Heilahdustekniikka

Tekniikoista vaikein. Tällä heilahdustekniikalla pystytään kovassa vauhdissa vaihtamaan jalkaa kaikkein nopeimmin ja tässä ei aikaa tuhraudu minkäänlaisiin pyörähtelyihin. Se miksi tätä tekniikka ei kuitenkaan kilpailuissakaan jatkuvasti käytetä on se, että energiaa se vie enemmin kuin pyörähtäminen, eikä ole aivan yhtä turvallinen toteuttaa. Toimii silloin kun mennään niin kovaa, ettei pyörähtelyille ole aikaa.

Toteutus tapahtuu niin, että potkujalka heilahtaa potkun päätteeksi takaa suoraan astinlaudalle ja lähettää tukijalan samanaikaisesti eteen tekemään uutta potkua. Pahin virhe mikä tässä voi tulla on se, ettei takaa tuleva jalka löydäkään tietään kunnolla astinlaudalle ja tapahtuu laudalta putoaminen. 

Steppi eli hyppyvaihto

Hyppyvaihto on käytössä ainoastaan suhteellisen jyrkässä ylämäessä. 
Tätä tekniikkaa ei yksinkertaisesti kerkeä muissa maastokohdissa järkevästi käyttää.
Toteutus muistuttaa päkiällä hyppimistä astinlaudalla jalkaa vaihdellen.